Děkovná bohoslužba po opravě kostela - 30.5.2010

10.04.2010 13:48

 

Děkovná bohoslužba se uskutečnila v kostele sv. Justa za účasti pana starosty Josefa Malíře, poslance ing. Jiřího Hanuše, zástupců firem, které se podílely na generální opravě celého chrámového prostoru a exteriérů. Bohoslužbu měl celebrovat generální vikář Mons. Josef Socha z Hradce Králové, ale s ohledem na nepředvídatelné události došlo k jeho opožděnému příjezdu. Proto po půlhodinovém zpoždění slavnost začala za vedení našeho pana kanovníka Mons. Václava Hegra.

Hudební části liturgie obstaral chrámový sbor z České Skalice zpěvem mše J.Walenty, op. 35 Missa sollemnis, hudební vložky k svatému Justovi, patronu tohoto kostela.

Po mši svaté byl požehnán nový misijní kříž Mons. Josefem Sochou za zpěvu písně Svatý křiži. Touto pobožností celá slavnost byla završena jako poděkování Pánu Bohu a všem, kteří se o toto dílo zasloužili.

Věřící i ostatní návštěvníci kostela měli možnost během této bohoslužby, ale i v dalších dnech, kdy byl kostel otevřen, shlédnout malou prezentaci provedených prací, na panelu u hlavních vchodových dveří.

PÁN BŮH ZAPLAŤ!

Fotografie z uvedené slavnosti najdete ve

—————

Zpět